Ontdek ‘Open Huis’ / ‘Schone Schaapjes’ tijdens de ‘Corona-periode’. Van harte welkom!

Iedereen weet ondertussen dat de Corona-crisis hard toeslaat in de sector van hoevetoerisme en recreatie.

Omdat wij niet bij de pakken blijven zitten en creatief aan de slag willen gaan om deze moeilijke periode te doorstaan starten we vanaf zaterdag 17 oktober met een nieuw evenement op het domein van Open Huis / Schone Schaapjes te Staden.

Op zaterdagavond,  zondagmiddag en zondagavond heten wij u welkom in Open Huis om te komen  proeven van een waaier aan streek – en hoeveproducten uit de Westhoek en directe omgeving.

We bouwen onze polyvalente zaal om tot een origineel en gezellig ‘Hoeve-restaurant’ met een directe link naar de landbouw. U kunt er op een gezellige en aangename manier komen proeven van zoveel lekkers uit onze directe omgeving. Wist u dat Open Huis gelegen is op het uiterste puntje van de Westhoek…?

Met verschillende streek- en hoeveproducten van meerdere collega’s gaan wij creatief aan de slag om u culinair te verwennen!

Daarnaast laten wij u ook  kennismaken met ons levenswerk, ons ‘project Open Huis’: de schapenboerderij met  z’n verschillende zeldzame rassen, de ecologische toepassingen, onze duurzame technieken, de streekeigen groen aanplanting op en rondom  de site van Open Huis, de eigen waterzuivering, de zonne-energie, de vele neerhofdieren, de mini paardjes, de bordercollies, …

Open Huis is gelegen op een historisch waardevolle locatie: In de eerste W.O. was er het Amerikaans veldhospitaal. In oktober 1917 had je de slag van Stadenberg. In de directe omgeving was er de steenbakkerij van Stadenberg en op wandelafstand had je de ‘Brouwerij van Staden’. Wist je dat er heel nabij Stadenberg ook een prachtig kasteel stond, dat jammer genoeg na de wereldoorlog niet werd heropgebouwd.

Al deze historische weetjes willen we ook graag delen met u tijdens een bezoek aan Open Huis.

Het wordt een initiatief dat week per week zal groeien en evolueren…

Bent u benieuwd naar meer details, hou dan zeker onze website in de gaten. Alvast welkom vanaf zaterdagavond 17 oktober!

Wij werken 100 % corona-proof!

Wenst u ook geïnformeerd te worden over onze rondleidingen op de hoeve, onze tentoonstelling met schapen en neerhofdieren, onze hoevemarkt, onze ‘streekproducten-cadeau-mand,  en zoveel meer leuke initiatieven,… volgt dan zeker onze website…

 

Met vriendelijke groeten en hou het vooral veilig en gezond!

Koen en Alexia, de kinderen, de Open Huis-ploeg en natuurlijk de vele schaapjes…