nieuws2020-10-14T11:14:29+02:00

Welkom!

Welkom op de website van Open Huis Vakantiehoeve. Rustig gelegen tussen de schaapjes in het groen, kunnen we u heel wat aanbieden.

Vooraleer u verder leest over de mogelijkheden voor een heel leuk verblijf in Open Huis willen we u  graag laten kennismaken met ons nieuw ‘corona-proof initiatief! Vanaf zaterdag 17 oktober starten we met :  ‘Ontdek Open Huis in al z’n facetten: schapenhoeve – culinair – cultureel…

Onze vierkantshoeve is ingedeeld in verschillende vakantiewoningen en huisjes die we ook als B&B- verhuren. Nieuw voor het najaar 2020 is dat we u leuke arrangementen aanbieden voor uw gezin of bubbel en dit aan bijzonder interessante prijzen:

Bent u benieuwd naar onze verschillende arrangementen? We combineren de B&B met het hoeverestaurant en de escape game! Klik hier voor meer info!

Ontdek hier de laatste nieuwtjes op deze pagina & bekijk het filmpje voor een overzicht van het domein en de infrastructuur! Welkom!

U kunt in Open Huis ook terecht voor een dag- of meerdaags-seminarie met overnachting in onze B&B, een uniek familie- of bedrijfsfeest.  Elke zomer- en paasvakantie organiseren we ook Franse taalweken in combinatie met boerderijvakantie voor kinderen en jongeren vanaf 8 tot 15 jaar. Elk jaar tijdens het Pinksterweekend bent u welkom op de gezelligste familiebeurs van Vlaanderen: ‘Schone Schaapjes, genieten op de boerderij…’

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Wat dacht u van volgende arrangementen?

Weekendarrangement B&B met herfstdiner!

Inbegrepen: 1 overnachting* met ontbijt, herfstdiner* op het hoeve-restaurant, gratis lijst met leuke to-do activiteiten in de regio
Prijs/persoon: €125

*indien gewenst kan deze menu vervangen worden door een ander gerecht op de kaart
*overnachting op vrijdag- of zaterdagavond
*mogelijk tot reserveren extra nacht: + €45/ pp ontbijt inclusief

 

Weekendarrangement B&B met escape game!

Inbegrepen: 1 overnachting* met ontbijt, herfstdiner* op het hoeve-restaurant, escape game voor 3 – 6 personen, gratis lijst met leuke to-do activiteiten in de regio
Prijs/persoon: €140

*indien gewenst kan deze menu vervangen worden door een ander gerecht op de kaart
*overnachting op vrijdag- of zaterdagavond
*mogelijk tot reserveren extra nacht: + €45/ pp ontbijt inclusief
*deze formule is ideaal voor de actievelingen onder ons! Dompel je onder in de magische wereld, en geniet na me een lekkere maaltijd! (voor 3 tot6 personen. Minimaal 1 dag op voorhand reserveren. Escape game beschikbaar op zaterdag en zondag.

Reserveren via mail ( info@openhuis.be)met vermelding van uw naam + GSM nummer + de gekozen formule en gewenste datum van uw arrangement. Pas na bevestiging van uw aanvraag staat uw reservatie gereserveerd. 

Leuk om weten want na corona komt ‘zonneschijn’…Open Huis heeft 5 aparte vakantiewoningen die samen de vierkantshoeve vormen. We hebben een aanbod voor groepen van 2 tot 60 personen met vier sterren comfort & winnaars van ‘Met Vier In Bed. Door een heel drukke bezettingsgraad raden we u aan tijdig te reserveren voor 2021 en 2022. Tijdens de Corona-periode kunnen we gemakkelijk aparte groepjes ontvangen die elk beschikken over een aparte vakantiewoning en een apart terras en dit alles volgens de geldende corona-regels.

 

Nieuws

Van schapenstal tot hoeverestaurant…

Op zaterdagavond, zondagmiddag en -avond heten wij u welkom in Open Huis om te komen proeven van een waaier aan streek – en hoeveproducten uit de Westhoek en directe omgeving.

Openingsuren: dit weekend = startweekend ( = zaterdag 17 en zondag 18 oktober )

Vanaf 23 oktober zijn we open op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 18.30 uur en op zondag vanaf 12.00 uur.

  • Zaterdagavond van 18u30-01.00 (keuken open van 18u30 – 21u)
  • Zondag van 12u-22u (keuken open van 12u-14u en van 18u-21u, geniet van versnaperingen en dessertjes tussendoor op zondagnamiddag)

We bouwen onze polyvalente zaal om tot een tijdelijk, maar origineel en gezellig ‘Hoeve-restaurant’ met een directe link naar de landbouw. U kunt er op een gezellige en aangename manier komen proeven van zoveel lekkers uit onze directe omgeving. 

Klik hier voor de ‘oktober-menu’.

Daarnaast kunt u ook van de kaart eten, klik hier voor ons aanbod van de kaart. (meer…)

Ontdek Open Huis/Schone Schaapjes te Staden – Ons project – culinair en cultureel. Welkom!

Ontdek ‘Open Huis’ / ‘Schone Schaapjes’ tijdens de ‘Corona-periode’. Van harte welkom!

Iedereen weet ondertussen dat de Corona-crisis hard toeslaat in de sector van hoevetoerisme en recreatie.

Omdat wij niet bij de pakken blijven zitten en creatief aan de slag willen gaan om deze moeilijke periode te doorstaan starten we vanaf zaterdag 17 oktober met een nieuw evenement op het domein van Open Huis / Schone Schaapjes te Staden.

Op zaterdagavond,  zondagmiddag en zondagavond heten wij u welkom in Open Huis om te komen  proeven van een waaier aan streek – en hoeveproducten uit de Westhoek en directe omgeving.

We bouwen onze polyvalente zaal om tot een origineel en gezellig ‘Hoeve-restaurant’ met een directe link naar de landbouw. U kunt er op een gezellige en aangename manier komen proeven van zoveel lekkers uit onze directe omgeving. Wist u dat Open Huis gelegen is op het uiterste puntje van de Westhoek…? (meer…)

Bedankt!

Dit weekend zijn we gesloten, en daarmee sluiten we de zomerbar af.
Een dikke merci aan alle bezoekers van de zomerbar in Open Huis Staden. We hebben met volle teugen genoten, we hopen jullie ook. We sluiten de zomerbar met een goed gevoel af, en maken alvast plannen voor de wintermaanden. Volg onze website voor meer info!

Zomerfrans

Na lang binnen zitten kunnen onze kids elkaar opnieuw ontmoeten op de boerderij in Open Huis. Het ideale moment om de Franse taal op een speelse wijze op te frissen net voor de start van het nieuwe schooljaar. De Franse taalweek gaat door van 17 t.e.m. 21 augustus 2020 voor kinderen van het 3e leerjaar t.e.m. het 2e middelbaar.
Snel inschrijven is de boodschap!

Meer info op onze ‘Zomerfrans‘ pagina!

Genieten in Open Huis …

Het vakantiegevoel zit alvast goed in Open Huis! Genieten van de zonnestralen, de natuur,…  & alle zorgen zijn meteen vergeten. Ook zin in een vakantie tussen de schaapjes in het groen? 

Kajakken, vissen, genieten op het water is enkel toegelaten voor de mensen die op vakantie zijn in Open Huis.

Neem contact op via info@openhuis.be

Vakantie in eigen land… Welkom!