Vakantie tussen schaapjes in het groen

Open Huis richt zich vooral op grote groepen. Ruime en comfortabele verblijfs-units voorzien van meerdere aparte slaapkamers met douche of bad.
Binnen de vierkantshoeve zijn er ook een paar kleine, zeer sfeervolle verblijfsruimtes gecreëerd.Open Huis Vakantiehoeve is een actieve schapenboerderij. We kweken er de zeldzame rassen: Kerry Hill, het Vlaams Schaap, Devon and Cornwall Longwool, Herdwick, Oxford Down en het Bonte Schaap.

Ruim 200 moederdieren met hun lammeren grazen er op de weiden rondom de heuvelrug van Stadenberg. Het landschap is weids, met een grote zwemvijver, een visvijver, een boomgaard, een wandelpad op de hoeve en een verbinding naar de oude spoorwegberm die deel uitmaakt van het fietsnetwerk Ieper-Staden-Torhout-Oostende. De hoeve zelf is de realisatie van een totaal ecologisch project: houtskelet, fotovoltaïsche en zonnepanelen, rietveld, respect voor de natuur, streekeigen beplanting,…

Geniet van onze saunaruimte met brobbelbad en kantelemmer, een deugddoende energetische of vunkuwa massage, de vuurplaats, een film of projectie op ons grote scherm, een speciale barbecue, onze workshops, animaties, de zeer rustige omgeving middenin de natuur,….

De kinderen halen hier hun hartje op in de grote zandbak, ze kunnen volop ravotten op het 5 ha grote domein. Er is de speelberg met glijbanen, de vis- en zwemvijver, de grote trampoline, de reuze zandbak, het voetbalveld.

Iedereen kan wandelen of fietsen langs het kronkelende pad tussen de schapenweides.

Centrale ligging: dicht bij de kust (20km), Ieper (12km), Brugge (30km), Diksmuide (16km), Roeselare (7km).

Vlaanderen-is-natuur-zwart

 

Meer info over domeinen in West-Vlaanderen kan je hier vinden.