“Schone Schaapjes, genieten op de boerderij…”
De gezelligste familiebeurs van Vlaanderen.

Op zaterdag 19 mei – zondag 20 mei en maandag 21 mei 2018 kunt u in Open Huis vakantiehoeve te Staden voor de dertiende keer genieten op de gezelligste familiebeurs van Vlaanderen: ‘Schone Schaapjes, genieten op de boerderij’.

Dit evenement is een samenwerking tussen Open Huis vakantiehoeve en NORTON Owners Flanders Branch vzw.

“Schone Schaapjes” wordt georganiseerd in het unieke decor van een actieve schapenhoeve en dekt een veel grotere lading dan de naam doet vermoeden. Langs een wandeling doorheen de schapenweides ontdekt u als bezoeker 120 mooie standen en kunt u genieten van heel veel dieren. Het gaat o.a. om neerhofdieren, vogels, honden, geiten, pony’s, mini-paardjes, paarden, lama’s, alpaca’s en zeldzame schapenrassen. U kunt er ook kennis maken met een prachtige kudde Devon en Cornwall Longwall-schapen; enig in België. Dit erg bijzondere ras is een echte krullebol, zachtaardig en heel kindvriendelijk. Het ideale schaap voor de hobbyfokker.

In de grote piste kunt u genieten van verschillende demonstraties en shows. Bij de Fjorden kunt u mee op het ‘vliegend tapijt’ terwijl de Tinkers u overtuigen van hun zachte karakter. De afgerichte Bordercollies drijven de schapen op meesterlijke wijze. Ondertussen zullen verschillende kunstenaars en ambachtslieden zoals de schaapscheerder, spinster, viltster, weefster, wilgenvlechter, schilders, tekenaars, … hun kunnen tonen in verschillende demonstraties en workshops. Een groep kunstsmeders met internationale reputatie bewerken met gloeiend vuur en hamer de hardste metalen tot unieke kunstwerken. De kinderen kunnen bij de kunstsmeders hun eigen smeedkunstwerkje maken onder begeleiding van een meester kunstsmid.

Ook deze editie van “schone schaapjes” zijn er weer demo’s van hondenschool De snuffel uit Gistel. Nieuw dit jaar is dat er een demo met paard en honden doorgaat. Meer nog, Kenny Dendauw van de HK ranch uit Ramskapelle – Nieuwpoort zal er met z’n Amerikaanse Quarter demonstreren hoe hij ipv koeien ook schapen kan drijven. Quarters zijn echte westernpaarden die omwille van hun korte wendbaarheid onder andere gebruikt worden voor het drijven van rundvee. Tijdens een spannend duel schaapdrijven zal er gedemonstreerd worden hoe er een perfecte samenwerking kan zijn tussen paard en hond… De demonstraties met paard en honden gaan door op zondag- en maandagmiddag.

Op het mooie terrein van Open Huis wordt voor deze 13de editie een heus Keltendorp gebouwd. Een dertig koppige gemeenschap toont ons de gewoontes en gebruiken van de Kelten: bewerken en kleuren van wol zoals de Kelten het destijds deden. Ze maken hun eigen schoeisel en bereiden authentieke Keltische gerechten. Het zijn echte meesters in houtsnijwerk.

Ook voor de kinderen wordt het een top-editie. Naast de vele workshops, is er ook een verrassende en originele theatervoorstelling door circus Hoetchatcha, … De kinderen kunnen eindeloos ravotten in een voor de gelegenheid gebouwd reuze speeldorp. Daarnaast kunt u kennismaken met heel unieke speelprojecten i.s.m. www.natureplay.design. Langs het parcours kun je als bezoeker geregeld op een terrasje pauzeren en genieten van één van de vele animaties.

Op zondag- en maandagmiddag kunt u aanschuiven voor het feestelijke grillbuffet:
Steak op de grill, uitgebreid groentenbuffet, krielaardappeltjes en passende sausjes. De volwassenen betalen 20 euro/pp en voor de kinderen jonger als 12 jaar betaalt u 10 euro/kind. Best vooraf inschrijven voor het grillbuffet via bijhorend inschrijvingsformulier: klik hier.
De dag zelf kunt u ook nog reserveren voor dit buffet. (zolang de voorraad strekt).
Elk gezin ontvangt gratis een super mooie “Schone Schaapjes -boodschappentas! (één per gezin)
Van harte welkom!

Praktisch

Waar ?                  Vakantiehoeve Open Huis, Ieperstraat 157, Staden
Wanneer ?            Zaterdag 19 mei – zondag 20 mei en maandag 21 mei 2018
Pinksterweekend ! Telkens van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Toegangsprijs ?     Volwassenen 8 euro, kinderen van de lagere school kunnen
gratis binnen.

10 x Gratis !!! = SCHONE SCHAAPJES

Gratis parkeren
Gratis pendeltreintje van parking naar Open Huis en omgekeerd
Gratis toegang voor kinderen lagere school
Gratis boodschappentas (één tas per gezin)
Gratis circusvoorstelling
Gratis roofvogelshow
Gratis speeldorp
Gratis animaties
Gratis workshops
Gratis demonstraties

‘Schone Schaapjes, genieten op de boerderij …’ is een samenwerking tussen Open Huis, Norton Owners Flanders Branch vzw, Focus-WTV televisie, NEST, de Krant van West-Vlaanderen, KVLV en Fantasio.be

Flyer_A5_SchoneSchaapje

Video en sfeerbeelden

Voor sfeerbeelden van een vorige editie ‘Schone Schaapjes’ : klik hier

Het Open Huis – team‘Schone Schaapjes, genieten op de boerderij …’ is een samenwerking tussen
 Open Huis, Focus-WTV televisie, NEST,de Krant van West-Vlaanderen, KVLV vzw en Fantasio.be

 

focuswtv-logo-2012-cmyk-horizontaalKrant_WestVlaandnest_logo_194x45pxKVLV_2lijnen_sRGB

FANTASIO.BE