“Schone Schaapjes, genieten op de boerderij…”
De gezelligste familiebeurs van Vlaanderen.

Op zaterdag 14 mei – zondag 15 mei en maandag 16 mei 2016 kunt u in Open Huis vakantiehoeve te Staden voor de elfde keer genieten van een groots zomers en gezellig familie-evenement: ‘Schone Schaapjes, genieten op de boerderij’. Dit evenement is een samenwerking tussen Open Huis en NORTON Owners Flanders Branch vzw.

Wandeling met 130 verschillende standhouders

Langs een mooi uitgestippelde wandeling ontdekt u als bezoeker ruim 130 verschillende standhouders. Er is een zeer ruim aanbod van o.a. hoeve- en streekproducten. Je ontmoet er verschillende standen rond ecologie, tuin en decoratie, wellness, kunst, ambachten, … Er is een nog groter aanbod van dieren: paarden, pony’s, zeldzame schapenrassen, geiten, alpaca’s, mini-paardjes, lama’s, honden, neerhofdieren, roofvogels, watervogels, parkvogels, kooivogels, … Je kunt er als bezoeker doorlopend genieten van demonstraties en deelnemen aan verschillende aantrekkelijke workshops.

Zo kun je o.a. op de paardenpiste bij de stand van ‘de Fjorden/West-Vlaanderen mee op het ‘vliegend tapijt’… Een unieke belevenis voor jong en oud. Bij hondenschool ‘De Snuffel’ kun je zien tot wat goed afgerichte Bordercollies in staat zijn. Ook de indrukwekkende Tinkerpaarden met hun veulens zijn eveneens te bewonderen tijdens het pinksterweekend.

De kunstsmeders, een vaste waarde op ‘Schone Schaapjes’, demonstreren ook dit jaar weer het beste van hun kunnen. Een delegatie van deze hechte vriendengroep won enkele jaren terug het wereldkampioenschap ‘kunstsmeden’ in Italië. Zeker de moeite om ze te komen bezoeken.

Gratis boodschappentas

Net zoals vorig jaar willen we elk gezin dat ‘Schone Schaapjes’ bezoekt, bedanken met een leuke attentie. Elk gezin krijgt aan de ingang één gratis super toffe ‘Schone Schaapjes’ boodschappentas.

Kids special…

Reuze speeldorp
Voor de kinderen wordt tijdens het Schone Schaapjes weekend opnieuw een mega reuze speeldorp gebouwd. Dit gebeurt in samenwerking met Fantasio, ‘attractie en animatie’ uit Aarsele-Tielt. (www.fantasio.be). Rond het speeldorp is een ruim terras voorzien vanwaar de ouders kunnen genieten van hun ravottende kids

Grill-buffet.

Op zondag- en maandagmiddag (telkens van 11u30 tot 14u00) serveren we voor u een heerlijk dagvers grill-menu: steak met gebakken krielaardappeltjes, uitgebreid groentenbuffet en aangepaste sausjes. Wie vooraf inschrijft voor het grill-buffet krijgt gratis toegang tot ‘Schone Schaapjes’. Let wel, de inschrijvingen sluiten af op maandag 9 mei 2016.
U kunt inschrijven met onderstaand inschrijvingsformulier.
Wie niet vooraf ingeschreven heeft, kan wel aanschuiven voor het grill-buffet, maar betaalt dan wel de gewone democratische toegangsprijs (kinderen gratis). Daarnaast zijn er nog andere gerechtjes te verkrijgen bij verschillende standjes.
Info grill-buffet: klik hier voor PDF klik hier voor Word
Inschrijven voor grill-buffet: klik hier voor PDFklik hier voor Word

Nieuw dit jaar…

Het wollen dorp
In het ‘wollen dorp’ wandel je tussen actieve standhouders uit binnen en buitenland die u het verhaal brengen van schapenvacht tot mensenpracht.
De mensen van ‘De Wulle Kobbe’, een vaste waarde tijdens Schone Schaapjes, krijgen dit jaar ruime versterking vanuit Nederland. Een tiental specialisten op het vlak van wol en wolverwerking bouwen samen met hen een ‘wollen dorp’ tijdens het weekend van Schone Schaapjes. Om het zo volledig mogelijk te maken wordt zelfs een industriële kaard-machine vanuit Friesland aangevoerd. Met deze indrukwekkende machine worden het hele weekend door demonstraties gegeven van machinaal kaarden. Er zijn eveneens demonstraties rond vilten, spinnen, weven, verven met verfkruiden, schaapscheren, …
Naast deze toonmomenten worden tal van producten te koop aangeboden. De standhouders verkopen o.a. eigen gekaarde wol zoals sprookjeswol, toverwol, regenboogwol, … van diverse schapenrassen. Ook worden vezels, verfkruiden, viltnaalden, wasnoten, spinnewielen en andere wolgerelateerde producten te koop aangeboden.

SASK- Roeselare

De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Roeselare doet dit jaar mee! Het kunstenaarsdorp, waar het SASK tijdens het pinksterweekend neerstrijkt, wordt bezet met alle richtingen voor 18 plussers.
Je kan er proeven van artistieke creaties, je kan zelf iets uitproberen en kennismaken met de vele disciplines van de academie.

Leerkrachten en cursisten van de SASK zullen aanwezig zijn om je even te leiden door de wondere wereld van de analoge fotokunst, animatiefilm, beeldhouwkunst, digitale beeldende vorming, digitale fotokunst, juweelkunst, keramiek, monumentale kunst, schilderkunst, tekenkunst, textiele kunst en vrije grafiek. Meer info over deze verschillende richtingen kan u vinden op Enkele teasers:
Monumentale kunst, project ‘schone schaapjes’

In dit atelier wordt gewerkt met diverse materialen en technieken.
Op ‘Schone Schaapjes’ wordt met jouw hulp o.a. een groot sculptuur gecreëerd van een schapenschedel, in rubber gevlochten door een metalen frame. … Verder zie je nog meer ‘work in progress’ van leerlingen van de Monumentale en misschien worden schapen wel artistiek geschoren ….

Textiele Kunsten

Al wie gebeten is door textuurobjecten zal beslist graag de werken van Textiele Kunsten bezoeken. Men kan er de cursisten met hun eigen tactiele onderzoek aan het werk zien, van weefwerk tot reserveringstechnieken. Zelf kan men aan de slag om niet-alledaagse, alternatieve weefwerken te maken; een manier om anders te kijken naar het traditionele weven!

Vrije Grafiek

Met een drukpers of met de hand wordt een door jou gemaakt beeld afgedrukt op papier of plastiek.
Je experimenteert met materialen en texturen zoals gras-wol-draad-stro-kleefband-zand-hout-rubber…..
Je krast, snijdt, schildert, kerft in hout, plastiek, karton…  en laat je verrassen door de magie van het drukken.

Schilderkunst

Laat u professioneel begeleiden, neem penseel ter hand (of poot, wij sluiten niemand uit) en werk samen met andere bezoekers en leerlingen schilderkunst aan één groot schilderij. Een gesammtkunstwerk heet dat dan in het Duits. Verras ons en uzelf met uw verborgen artistieke talenten, wees geen zwart schaap…doe mee, leer, pruts en geniet.
Voor één keer is het niet erg om een kuddebeest te zijn.

Circus

Voor het eerst in ons elf jarig bestaan strijk er een waar circus neer op de site van Schone Schaapjes. Circus Hoetchatcha nodigt elke bezoeker van Schone Schaapjes uit in hun circustent om er te genieten en mee te spelen tijdens één van hun voorstellingen. Hoe dan ook, u zult verrast zijn door de creativiteit, eigenheid en het unieke van hun concepten. De voorstellingen zijn speciaal gericht tot kinderen en gezinnen. In alles wat ze doen is ‘spelen’ steeds de motor. Een aanrader !

Praktisch

Waar ?                  Vakantiehoeve Open Huis, Ieperstraat 157, Staden
Wanneer ?            Zaterdag 14 mei – zondag 15 mei en maandag 16 mei 2016
Pinksterweekend ! Telkens van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Toegangsprijs ?     Volwassenen 7 euro, kinderen van de lagere school kunnen
gratis binnen.

10 x Gratis !!! = SCHONE SCHAAPJES

Gratis parkeren
Gratis pendeltreintje van parking naar Open Huis en omgekeerd
Gratis toegang voor kinderen lagere school
Gratis boodschappentas (één tas per gezin)
Gratis circusvoorstelling
Gratis roofvogelshow
Gratis speeldorp
Gratis animaties
Gratis workshops
Gratis demonstraties

‘Schone Schaapjes, genieten op de boerderij …’ is een samenwerking tussen Open Huis, Norton Owners Flanders Branch vzw, Focus-WTV televisie, NEST, de Krant van West-Vlaanderen en KVLV.

Flyer_A5_SchoneSchaapje

Video en sfeerbeelden

Voor sfeerbeelden van een vorige editie ‘Schone Schaapjes’ : klik hier

Het Open Huis – team‘Schone Schaapjes, genieten op de boerderij …’ is een samenwerking tussen
 Open Huis, Focus-WTV televisie, NEST,de Krant van West-Vlaanderen, KVLV vzw

 

focuswtv-logo-2012-cmyk-horizontaalKrant_WestVlaandnest_logo_194x45pxKVLV_2lijnen_sRGB