“Schone Schaapjes, genieten op de boerderij…”
De gezelligste familiebeurs van Vlaanderen.

Op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni 2019 kunt u in Open Huis vakantiehoeve te Staden voor de veertiende keer genieten op de gezelligste familiebeurs van Vlaanderen: ‘Schone Schaapjes, genieten op de boerderij’.

Dit evenement is een samenwerking tussen Open Huis vakantiehoeve en NORTON Owners Flanders Branch vzw.

“Schone Schaapjes” wordt georganiseerd in het unieke decor van een actieve schapenhoeve en dekt een veel grotere lading dan de naam doet vermoeden. Langs een wandeling doorheen de schapenweides ontdekt u als bezoeker heel veel mooie standen en kunt u genieten van heel wat dieren. Het gaat o.a. om neerhof dieren, zangvogels, geiten, pony’s, mini-paardjes, paarden, alpaca’s en zeldzame schapenrassen. We werken in dat verband nauw samen met o.a. Aviornis, De Witte Spreeuwen, Stichting Levend Erfgoed, … U kunt er ook kennis maken met een prachtige kudde ‘Bonte schapen’. Dit erg bijzondere ras komt van oudsher voor in het veenweidegebied van Nederland en is de laatste tien jaar verspreidt over de rest van Nederland en ver daarbuiten. Het zijn makkelijke beesten, schapen waar je weinig omkijken naar hebt. Een ideaal schaap voor de hobbyfokker !

NIEUW DIT JAAR:

Win een weekend in Open Huis ter waarde van 1200 euro…

Elke bezoeker van Schone Schaapjes kan deelnemen aan de lezerswedstrijd van KW.
Het deelnemingsformulier voor deze lezerswedstrijd verschijnt in de krant van 7 juni 2019. KW is de belangrijkste mediapartner van ‘Schone Schaapjes’.
De winnaar van deze lezerswedstrijd, georganiseerd door KW, krijgt een weekend verblijf met ontbijt op zondag morgen in Open Huis cadeau. Het ‘Zonnehuis’ wordt daarvoor ter beschikking gesteld. Dit is een comfortabel vakantiehuis met 6 luxe kamers. Iedere kamer beschikt over en lavabo, douche en toilet. Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de speksteenkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf, oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een eethoek, zithoek met flatscreen-tv, dvd en draadloos internet. Deze prijs heeft een waarde van niet minder dan 1200 euro !!

Tentoonstelling militaria en historische theatervoorstellingen…

Nu alle herdenkingen in verband met 100 jaar WO I afgelopen zijn, is het nu misschien het gepaste moment om de ‘andere kant’ van het verhaal te brengen. De gidsenvereniging WE’ll Remember, Pops zal tijdens ‘Schone Schaapjes’ een Duits WO I  tentenkamp opbouwen. Op regelmatige tijdstippen zullen leden van WPR een korte theatervoorstelling brengen over het waargebeurde verhaal van een duitse soldaat die omkwam in de laatste dagen van het bevrijdingsoffensief. Een britse soldaat vond die stervende en beloofde hem om al zijn bezittingen aan zijn familie te bezorgen. Hoe dat gelopen is, hoor je in het tentenkamp. Ondertussen kan je ook kennismaken met het gewone leven in een rustkamp en een verpleegpost. Verpleegsters en gewonden nemen de bezoekers mee op sleeptouw met verhalen en waargebeurde feiten. Een aanrader!

Krono – de mobiele escape game…

Op het terrein van Schone Schaapjes staat een spectaculair en nieuw mobiel ‘escape game’. Wie denkt om binnen het uur alle voorgelegde raadsels, puzzels en cryptische omschrijvingen te kunnen oplossen, wordt gevraagd de uitdaging aan te gaan. Vooraf inschrijven is om praktische redenen noodzakelijk. Meer info vind je op krono-escape.be en je kan vanaf nu reeds een tijdsslot reserveren!

Animaties…

In de grote piste kunt u genieten van verschillende demonstraties en shows. Bij de Fjorden kunt u mee op het ‘vliegend tapijt’ terwijl de Tinkers u overtuigen van hun zachte karakter. De afgerichte Bordercollies drijven de schapen op meesterlijke wijze. Ondertussen zullen verschillende kunstenaars en ambachtslieden zoals de schaapscheerder, spinster, viltster, weefster, keramiekers, schilders, tekenaars… hun kunnen tonen in verschillende demonstraties en workshops. Een groep kunstsmeders met internationale reputatie bewerken met gloeiend vuur en hamer de hardste metalen tot unieke kunstwerken.

Ook tijdens deze editie van “schone schaapjes” zijn er demo’s van hondenschool De snuffel uit Gistel. Ruiter Kenny Dendauw van de HK Ranch uit Ramskapelle – Nieuwpoort zal er met z’n Amerikaanse Quarter demonstreren hoe je naast koeien ook schapen kan drijven. Quarters zijn echte westernpaarden die omwille van hun korte wendbaarheid onder andere gebruikt worden voor het drijven van rundvee. Tijdens een spannend duel schaapsdrijven zal er op zondag- en maandag namiddag gedemonstreerd worden hoe er een perfecte samenwerking kan zijn tussen paard en hond.

Kinderparadijs…

Ook voor de kinderen wordt het alweer een top-editie. Naast de verschillende workshops, is er ook een nieuwe en verrassende theatervoorstelling door circus Hoetchatcha: ‘De Werf’. Op het terrein van Open Huis staat reeds een parcours van 20 meter. Alle kinderen en ouders die willen, kunnen daar meteen al spelen. Onder begeleiding wordt het parcours steeds langer en langer gebouwd. Daarvoor worden steeds meer kinderen ingeschakeld. Die krijgen allemaal een helm op en er wordt hen een ‘viseuse’ in de handen geduwd. Ondertussen kan er steeds verder gespeeld worden. Telkens er een stuk klaar is, verbinden ze dat met het reeds bestaande parcours. Het ‘Stop’-bord wordt weggehaald en meteen kan er weer op het langere stuk gespeeld worden. De kinderen moeten schetsen maken en er worden grote plannen open geplooid. De workshop groeit uit tot een uniek fantasiespel: een mega speeltoestel voor alle aanwezige kinderen. Een tachtig meter lang avonturenparcours dat nooit verveelt. Een absolute topper !
De kinderen kunnen eindeloos ravotten in een voor de gelegenheid gebouwd reuze speeldorp van Fantasio.
Langs het parcours kun je als bezoeker geregeld op een terrasje pauzeren en genieten van één van de vele animaties.

Bellebeestig…

Bellebeestig biedt workshops aan voor kinderen. De kleinsten onder ons leren hoe ze met elk aanwezig dier op een veilige manier kunnen omgaan. Bij ieder dier wordt tijd gemaakt om ze te voederen, te aaien, te knuffelen, te borstelen, ermee te spelen, … Met de pony’s kan er gewandeld worden.

Picknick…
Het is niet toegestaan om eigen picknick te gebruiken op het terrein van Open Huis. Er is een ruimte voorzien op de parkeerweide.

Elk gezin krijgt bij aankomst een leuk geschenk: de super mooie “Schone Schaapjes-boodschappentas”.

Catering op Schone Schaapjes

U kunt op het grote tuinterras bij het hoofdgebouw proeven van heerlijke hoevegerechten. Deze catering wordt verzorgd door onze ‘Open Huis chef Geert’. Er is elke dag (van 11.30 uur tot 14.30 uur) keuze uit volgende mogelijkheden:

  • Hamburger van de chef uit het vuistje                                                   7 jetons
  • Hamburger van de chef met uitgebreid groentenbuffet                        12 jetons
  • Kippeburger uit het vuistje                                                                    7 jetons
  • Kippeburger met uitgebreid groentenbuffet                                         12 jetons
  • Vegetarische burger uit het vuistje                                                        7 jetons
  • Vegetarische burger met uitgebreid groentenbuffet                             12 jetons
  • Rib-eye met uitgebreid groentenbuffet, krielpatatjes
    en aangepaste sausjes                                                                           20 jetons

U hoeft niet meer vooraf in te schrijven voor de Open Huis-catering!  Welkom en smakelijk!

Praktisch

Waar ?                      Vakantiehoeve Open Huis, Ieperstraat 157, Staden
Wanneer ?                Zaterdag 8 juni – zondag 9 juni en maandag 10 juni 2019
Pinksterweekend     Telkens van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Toegangsprijs ?        Volwassenen 8 euro, kinderen van de lagere school kunnen gratis binnen.

Elk gezin krijgt bij aankomst een leuk geschenk: ‘De super mooie “Schone Schaapjes-boodschappentas’.

10 x Gratis !!! = SCHONE SCHAAPJES

Gratis parkeren
Gratis pendeltreintje van parking naar Open Huis en omgekeerd
Gratis toegang voor kinderen lagere school
Gratis boodschappentas (één tas per gezin, zolang de voorraad strekt)
Gratis avonturenparcours voor de kinderen: ‘de werf’
Gratis roofvogelshow
Gratis speeldorp
Gratis animaties
Gratis workshops en demonstraties
Gratis voorstellingen door gidsenvereniging “We’ll remember, Pops.”

Video en sfeerbeelden:

Promovideo van 2019:

 

Krant_WestVlaand

Win een weekend voor 12 personen met ontbijt in Openhuis

 FANTASIO.BE

focuswtv-logo-2012-cmyk-horizontaal